+359 886 741 217

Да сравним Roland VG3 vs RF-640 8C – OR, GR

vg3-rf-640-8c

В съвременния дигитален бранш много печатни производства се стремят към особено висококачествен резултат. Иначе казано, това е стремеж към използване на повече цветове в попълненията от дигитални печатни машини. Например, много професионалисти в областта на дигиталния или ситопечат се насочват към онези принтери на Roland, в чиято конфигурация са включени специални цветове.

За да улесним избора ви, предлагаме това продуктово сравнение между новите Roland VG3 и по-ранния 8-цветен принтер RF-640 8C. (Последният представлява обогатена версия на най-популярния 4-цветен Roland RF-640.) Всъщност, всеки от тях представлява своя, отделна ниша. Ето основните моменти, които са винаги от значение при търсенето на суперефектен печат от най-висока класа.

Сравнение на основните параметри

Изложеният тук преглед на основните характеристики може да ви помогне да решите. Особено, в преценката кой от тях отговаря по-добре на нуждите ви от широкоформатен печат:
sravnenie vg3 vs rf-640 8c

Вижте също и най-основните детайли за всеки от моделите широкоформани принтери, предмет на настоящото сравнение.

Серия TrueVis VG3

Тази машина осигурява най-доброто досега качество при различни по характера си задачи – от точни цветове при брандиране и фини графики, до големи производствени серии. Тук имаме богата и широко отворена гама, което дава цветове с много плавни преходи между тоновете. При серията VG3 конфигурациите с 8 цвята мастило постигат изключително голямо разнообразие в палитрата.

color configuration vg3

True Rich Color и мастила TR2

Освен продукт със златен GREENGUARD сертификат, мастилата TR2 допринасят за невероятна експанзия в колористичната гама. Така те предлагат нова, особено изразителна визия. Благодарение на тях, крайните изображения се отличават от всички подобни досега. Вследствие на добавените зелено и оранжево мастило, чрез VersaWorks 6 и True Rich Color 3, постигате съвсем нови цветови тонове. А именно – лилави, червени, зелени и други сложни нюанси. В резултат имате по-ярки, живи и детайлни цветове в цялостното си дигитално-печатно производство.

color gamut vg3

Не на последно място, четирите печатащи глави FlexFire се комбинират с други мощни функции за печат и рязане. Така VG3 гарантират най-точни, съобразени с брандовите цветове, персонализирани изображения.

Удобни функции за print & cut професионалисти

  • Сензорен панел със 7-инчов дисплей за пълен контрол на работата, като автоматично калибриране и други интуитивни, автоматизирани инструменти.
  • Автоматично регулиране на междинното разстояние за медията: Тук междинното разстояние и компенсацията на подаването се регулират само с помощта на един бутон. TrueVIS VG3 използва и нов метод за оптична регистрация. По този начин той осигурява точност на печата и избягва отместванията по време на печат.
  • Подобрена работа с медии.
  • Серията се отличава с преработена конструкция за стабилност и точност. В процеса на работа има по-малко усукване на медията при печат.
    Също така, имате поглед в реално време върху нивата на мастилото, състоянието на работното задание, времето за печат и изходния файл.
  • Разширено пространство за подаване зад машината, както и усъвършенствани държачи за медията. Така зареждането е по-опростено и бързо.
  • Регулиране на диаметъра на зарежданата шпула.
  • Два режима за работа с избор от тънки до много тежки медии.
  • Като цяло, процесите на поемане, отрязване на готовите принтове и други отнемащи време операции, са много улеснени.

Разнообразие от приложения на серията VG3

Печатаемите материали варират от самозалепващи фолиа, банери или канаваца, до персонализирани приложения за термотрансфер. Ето защо принтерът е най-доброто допълнение към оборудването за ситопечат, особено за къси тиражи на етикети или всякакви стикери. Режещото решение във VG3 ги прави най-интуитивните и ефективни машини от TrueVIS моделите досега. Бързата производителност, съчетана с динамичните опции на мастилата, са първите им предимства. В допълнение, точното възпроизвеждане на цветовете и изключителното качество на печат и рязане, правят тези принтери най-добрият избор за TrueVIS екосолвентен печат.

RF-640 8 цвята

Както VG3, и тази машина на Roland осигурява изключителни резултати по най-високи фотографски критерии. Roland DG Intelligent Pass Control прецизно полага капката между преходите и използва променлив контрол на точката. Така, капките мастило се нанасят в до седем различни размера. Получените изображения са с много висока разделителна способност. Те се съчетават с 8-цветен печат за несравнимо фотореалистично възпроизвеждане.

color configuration rf-640 8c

RF-640 8-Color е проектиран да работи през целодневно, без компромиси по отношение на качеството на печат. Това се отнася за широка гама от материали със и без покритие, винил, фолио за задно осветяване, канаваца, и др. Принтовете се отличават с 3 години устойчивост на открито. Значително по-големият цветови диапазон, особено в червената, зелената и оранжевата гама, дава възможност за перфектни тонове на кожата и суперплавни градиенти. Те се реализират без проблем дори във високоскоростен режим. Машината осигурява доста повече от свръхточно постигане на цвят. С нея е лесно и достъпно прецизно възпроизвеждане, както и съчетаване на трудни цветове.

color gamut rf-640 8c

Мастило EcoSol Max2

Тези мастила със златен сертификат на GREENGUARD отпечатват ярки цветове върху широк спектър от медии със седем различни размера на капките. Дори при високи скорости постигате зашеметяващи резултати. Графики с висока устойчивост на въздействие, химикали и механични въздействия върху широк спектър от медии

Широкоформатни приложения с RF-640 8C

RF-640 8 е еднакво подходящ за плакати, тапети, дисплеи и табели със задно осветяване, художествени приложения и друга графика с висока резолюция. Материалите за печат включват самозалепващи медии, банери, платна.

Особености при приложения за печат и рязане

Тази машина не разполага с функция рязане по контур. В този случай етикетите или персонализираните приложения за термотрансфер могат да се изпълняват с помощта на паралелен режещ плотер. Най-добре се съчетава с режеща машина на същата марка, интегрирана чрез софтуера на Roland. Като резултат ще можете да изпълните и стикери за дигитален трансфер, които се фиксират допълнително с помощта на термопреса. Тук сте ограничени да произвеждате такива трансферни апликации или етикети само върху непрозрачни медии. Това е така, защото машината не използва бяло мастило за целта. Друга възможност за такива задания е нанасянето на ситопечатния слой от бяло мастило след като изображението е отпечатано с принтера.

Софтуер VersaWorks – за двата модела машини

Подобрена скорост и обработка на файловете с мощния HARLEQUIN RIP и 64-битова обработка чрез собствен процесор.
Пет опашки /queue/ за печат, пет горещи папки /hot folder/ и неограничен брой настройки на queue-съдържанието.
Вградените библиотеки за спот цветове включват библиотеките Pantone и Roland DG Color.

Финални заключения

В обобщение, и двата типа принтери VG3 и RF-640 8c осигуряват фантастични фотореалистични принтове. Преди всичко, серията VG3 представляват стабилни, високопродуктивни машини с функции за печат и рязане и изключително жива цветова гама.
Съответно, 8-цветният принтер RF-640 8C постига превъзходно качество, но на доста по-ниска скорост. Също така, липсва му комбинираната функция за рязане. Затова, той е по-скоро подходящ за целите на печат в арт студиа, където не се налага работа при високи скорости. Липсва и белият цвят, който ограничава приложенията, изискващи подложка, както и такива върху прозрачни медии.

* Проверете и алтернативните решения за мастилa за практически същите, отлични резултати.