+359 886 741 217

UV принтери

UV принтерите използват мастиленоструйния метод на дигитален UV печат. Такате полагат 2D цифрово изображение към 2D или 3D обект. UV принтерът нанася малки капчици мастило върху хартия, пластмаса, стъкло, метал и други субстрати. Пълноцветното фото изображение се генерира от устройството за подаване на UV мастило – печатащата глава на принтера.

UV печатът е принт процес, който прилага технология за UV втвърдяване – сушене, чрез моментно осветяване с ултравиолетова светлина. При това, едно от основните предимства на UV печата е перфектният краен резултат. Печатът, получен като продукт на UV принтер, е много по-качествен, тъй като мастилото не може да попие или да се разнесе за бързото време на съхнене.
Затова, отнесен към печата със солвентни мастила, UV печатът има доказани преимущества. Разглеждани са много сравнения на  солвентния с UV печат, но малко детайли са известни за разликите между тези две широкоформатни технологии.

UV печатът е практически безвреден за оператора. Това е една от основните причини UV технологията за принтиране бързо да се превръща в нов индустриален стандарт. Сега, повече от всякога, солвентни принтери се подменят с принтери за UV печат.

Основни предимства на UV печатната технология:

-Оптимизиране на времето за сушене; UV мастилото изсъхва в момента, когато излезе от печатната дюза. Това ви позволява да сгъвате, подвързвате или извършвате всякакви други довършителни операции почти веднага.

-Всички UV принтери могат да печатат върху различни материали, включително хартиени и нехартиени повърхности.

– UV втвърденото мастило е по-малко податливо на механично увреждане, избледняване, надраскване или зацапване по време на работа и транспортиране.

-Процесът на UV печат е по-благоприятен за околната среда. Тъй като UV втвърдените мастила не са на базата на разтворители. Тоест, няма вредни вещества или вредни изпарения в околната среда.

-Отпечатаното вследствие UV печат дава по-контрастни, отчетливи и по-живи изображения.

-И като финал, безопасността винаги трябва да бъде най-висок приоритет във всяка работна среда.

Нашата пълна гама от UV принтери е на разположение за вас, независимо от мащаба на бизнеса ви. За да говорите с нашите експерти относно вашите изисквания, свържете се с нас сега.

Категории

Производител

Технология

Наличност

Категории

Производител

Технология

Наличност