+359 886 741 217

Кой от 3-те модела режещи плотери Roland?

3 Types Cutters Roland

Режещите плотери Roland са класика, традиция и символ за безкомпромисно качество. Затова, те са първи избор когато ни е необходима машина за рязане. Обикновено първо проверяваме цената. Но цената е отражение на включените възможности. Препоръчително е да съобразим добре нуждите си, също и за бъдещ период в работата.
Ето някои полезни аспекти за сравнение, както и препоръки, които ще ви бъдат от помощ при избора на режещ плотер.

 

Характеристики на режещите плотери Roland

Camm-1 GR2, Camm-1 GS-24 и Stika имат една обща отличителна черта – безкомпромисното качество от Roland. Това дава отговор на въпроса защо да изберем режещ плотер Roland. Повече детайли за избора на конкрентия модел за вас  ще намерите в описаните характеристики и сравнителни данни.

Модел/ серия GR2-640/540 GS-24 STIKA 15/12/8
Скорост на рязане 10-30 – 1,530 mm/s 10 – 500 mm/s 12 – 100 mm/s
Натиск на ножа 5 – 600 gf 3 -350 gf до 110 gf
Ширина 1627 / 1372 мм 584 мм 340/250/160 мм
Стойка Стандартно Опция Не
Софтуер FlexiSign Roland Edition 12 месеца Roland CutStudio Roland CutStudio
Интерфейс Ethernet (автоматично превкл. между 10BASE-T и100BASE-TX) ; USB 2.0; RS-232C USB 2.0 USB 2.0

 

Скорост на рязане

Естествено, високата скоросст на рязане е безценна в прозводствени условия. Често спестяваме от цената, за сметк на капацитета на рязане. Препоръчително е , обаче, добре да обмислите това с оглед бъдещите си проекти. Винаги е по-практично да имате резерв в капацитета на вашия режещ плотер, в скучай че обемът на продукцията ви включва и много рязане.

Сила на рязане

Пвц фолиото не е единственият материал, който можете да ползвате с режещ плотер. Приложими са множество материали като картони, текстилен флок, магнитно фолио, рефлектиращи медии, и още хиляди други. За целта ви е необходима сила нарязане, предлагана от по-високия клас режещи плотери. Ако вашата машина не може да реже дебели материали, трябва да изключите работа с широк кръг от продукти, наприемр дебели трансферни фолиа и специални материали.

Ширина на рязане

С голям режещ плотер можете да работите в малки ширини, но с малък – обратното не е възможно.
Ако искате да облепяте рекламни витрини или автомобили, вероятно ще имате нужда от широк плотер. Така няма да сте зависими от ширината на работната медия.

Софтуер

roland cutters software
GR2 работи с професионалния софтуер FlexiSign Roland Edition, за разлика от по-ниския клас режещи плотери. Този софтуер e високопродуктивен и разполага с много инструменти за удобна работа в натоварен режим. FlexiSign се предоставя за 1 година от закупуването на режещ плотер GR2. За всяка следваща година, абонаментът се подновява срещу заплащане/

GS-24 и серията Stika ползват включения Roland CutStudio.

Връзка с принтер

Ако ще ползвате режещия плотер заедно с печатащ широкоформатен принтер на принципа print-then-cut, ще ви е необходима надеждна връзка между двете устройства. Затова е повече от препоръчително те да са от един и същ производител. Ако искате да обновите вашия машинен ресурс, добре е да помислите за принтер с широка цветова гама, например. Заедно с това, отлично решение е да инвестирате, заедно с принтера, в по-мощен, прецизен и модерен режещ плотер Roland. Например, серията CAMM-1 GR2 заедно с TrueVIS VF2-640 са отлична комбинация в пълна софтуерна съвместимост и перфектен синхрон, на базата на VersaWorks 6.

Сигурна поддръжка

Всяка производствена машина се нуждае от сервиз и консумативи. Заявете комплект консумативи за поддръжка на вашето устройство. Той съдържа и ясни инструкции за операциите по подмяна на частите. Така вашият Roland ще работи непрекъснато, без изненади. С тези основни части и консумативи, машината ще бъде винаги в състояние като нова.